Ayahuasca

Ayahuasca als levensstijl

aya als levensstijl

Veel mensen zijn geïnteresseerd in deelname aan een Ayahuasca ceremonie om inzicht te krijgen in bepaalde situaties en/of emoties in hun leven. De eerste dagen en soms weken na een ceremonie leven zij op een soort roze wolk. Het euforische gevoel neemt uiteindelijk af en krijgt een andere balans. Voor sommigen is een eerste Ayahuasca een “life changing event” en heeft de ervaring ervoor gezorgd dat ze anders tegen hun eigen leven aan zijn gaan kijken.

Voor mij draagt Ayahuasca er aan bij om inzicht te krijgen in de manier van leven om zo te kunnen groeien in je bewustzijn. Je krijgt tijdens of kort na een ceremonie veelal inzichten over hoe jij jouw leven op dit moment hebt ingericht. Meestal in positieve zin maar soms ook confronterend. Wanneer je een “wake up call” nodig hebt, krijg je deze ook en als je besluit om niet veel te veranderen in je manier van leven dan ebt het euforische gevoel langzaam weg en ben je niet veel opschoten. Je hebt wilskracht nodig om veranderingen aan te brengen in jouw manier van leven en Ayahuasca draagt er aan bij om je een (flinke) zet in de goede richting te geven.

Ayahuasca is voor mij een levensstijl. Het gaat over de verbinding met onszelf binnen het grotere geheel. Met het grotere geheel bedoel ik de natuur en alles wat vanuit het natuurlijke proces is ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn de planeet waar wij op leven, het voedsel dat wij eten, het water dat wij drinken en alle noodzakelijke materie die wij tot onze beschikking hebben. Hierdoor krijg je ook een beeld van het tegenovergestelde, de ‘anti-natuur’ zou je dit kunnen noemen. Dit is alles wat indrijft tegen de natuur en het natuurlijke proces zoals het is bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn de bio-industrie met dieren die volgespoten worden met hormonen om het groeiproces te bevorderen en ook het beschadigen van de natuur met allerlei chemicaliën wat aan de lopende band gebeurt. Ayahuasca ontwikkelt je eerbied voor de natuur door je met de natuur in verbinding te brengen.

De stof DMT die we via de Ayahuasca (thee van plantenextract) tot ons nemen zit in alle planten (ook in dieren en mensen) en vanuit de wetenschap is het sterke vermoeden dat DMT ervoor zorgt dat planten met elkaar kunnen communiceren. De plant van de Ayahuasca uit moeder natuur brengt je in verbinding met de natuur zodat je weer kunt luisteren en respect krijgt hiervoor. Jouw fysieke en geestelijke gezondheid vallen samen met je eerbied voor de natuur. Respecteer je jezelf, dan respecteer je ook de natuur en de planeet die je tijdelijk mag bewonen. Consumeer waar mogelijk vanuit het natuurlijke principe en je zult jezelf, je nageslacht en de natuur een grote dienst bewijzen.

Over de auteur

Xander

Xander

Mijn naam is Xander van der Zijden en ik heb Lo Rig opgezet met het doel mensen te ondersteunen in hun proces en (spirituele) reis naar zelf-ontdekking. We leven in een fascinerende tijd op onze planeet waarbij er een enorm veranderingsproces bezig is. Steeds meer mensen worden bewuster van de betekenis van het leven. We komen steeds meer tot de ontdekking dat we veel meer zijn dan een machine die zich voortplant. Ons leven op onze relatief kleine aardbol zit vol uitdagingen binnen het grote universum.

We bevinden ons in een knotsgekke tijd waarin we via het internet met de hele wereld in verbinding staan. Er is een collectief ontwaken gaande, waarbij machten, wetten en geld een andere waarde krijgen. Het systeem dat deze zaken aanstuurt, is ook aan het veranderen.

Mijn doel is om mensen inzichten te geven en hen te begeleiden in het verkrijgen van antwoorden op hun eigen levensvragen. Door deze inzichten staan we meer in contact met onszelf en alles in en om ons heen. Het ego neemt af waardoor we vanuit de dienende sfeer keuzes maken en ons leven inrichten.

Mijn eigen leven is tot dusver een zeer boeiende reis geweest waarin ik ontzettend veel heb mogen leren. De laatste jaren heb ik heel veel tijd besteed aan het maken van innerlijke (trance) reizen. Dit heeft een explosie aan ontwikkelingen in mijn bewustzijn teweeg gebracht. Met als gevolg dat mijn gevoelsleven en uiteraard mijn praktische leven enorm is veranderd. Tevens ben ik veel beter in staat om in de tegenwoordige tijd (het NU) te leven en me geen zorgen te maken over mijn verleden of toekomst. Het leven komt zoals het komt en is één grote creatie van lessen en ontwikkelingen. Ik probeer zo min mogelijk in beperkingen te denken en heb als filosofie dat alles mogelijk is totdat het tegendeel is bewezen.

Ik ben niet verbonden aan een religie of godsdienst. Wel voel ik een sterke connectie met bepaalde oosterse vormen van religie die staan voor liefde, mededogen en respect. Hierin wordt onze eigen innerlijke waarheid gevormd door contact te zoeken met de God (ons bewustzijn) in ons. Respect hebben voor elkaar en van elkaars ervaring willen leren, is iets wat hard nodig is in onze samenleving.

Ik vind het een voorrecht om anderen te ondersteunen in het vinden van hun eigen waarheid en geniet iedere dag van de prachtige inzichten die het leven te bieden heeft.

Wellicht tot ziens,

Xander van der Zijden