Ayahuasca

Ayahuasca: Een pelgrimstocht naar de Ziel

forest-landscape-light-35600

Ayahuasca: Een pelgrimstocht naar de Ziel

Deelname aan een Ayahuasca ceremonie is iets intens, helend en in sommige gevallen bijzonder transformerend. Het is een moment van bezinning waarbij er een evaluatie plaatsvindt van het leven dat men tot dat moment heeft geleid. Je kijkt tijdens de innerlijke reis naar jezelf in een spiegel. Een spiegel die vele malen groter is dan je vooraf had gedacht.

Na een innerlijke reis met Ayahuasca ontstaat er voor veel mensen een proces van onthechten. Het is mogelijk dat er afscheid genomen wordt van bepaalde patronen in het leven omdat deze niet (meer) dienend zijn. Zodra dit gebeurt, ontstaat er ruimte en innerlijke rust en kom je steeds meer in een natuurlijke staat van Zijn terecht.

Deelname aan een Ayahuasca ceremonie is als een pelgrimstocht naar de Ziel. Je Ziel vertegenwoordigt jouw innerlijke bron. Het is de plaats  waar jouw levensscript ligt opgeslagen en waar je in verbinding komt met jouw natuurlijke talenten. De Ziel vormt ook de thuisbasis voor onvoorwaardelijke liefde.

De pelgrimstocht naar de Ziel is heilig, iets groots, iets dat je verstand te boven gaat. De tocht of weg hiernaar toe is geen transactie maar een groeiproces waarbij je stap voor stap dichter bij de verbinding met jouw eigen Ziel komt. Ayahuasca kan je in dit proces als Gids begeleiden maar je dient uiteindelijk zelf tijd te investeren in het in stand houden en laten groeien van de connectie met je Ziel.

Tijd kun je bijvoorbeeld investeren in meditatie, ademtechnieken, voeding, filosofie en yoga. Aandacht blijven geven aan de connectie met de Ziel is best een uitdaging omdat we snel afgeleid zijn. Toch is er met beperkte dagelijkse aandacht al ontzettend veel innerlijke groei mogelijk.

Soms hebben we (weer) ondersteuning van een Gids nodig die ons laat zien dat we op de goede weg zijn. Ayahuasca is naar mijn inzicht de perfecte Gids hiervoor. Niet als transactie maar als een moment van bezinning waarbij je een diepe buiging mag maken voor het levenspad en script dat je tijdens jouw tijdelijk reis in het leven ondergaat. Een pelgrimstocht naar de Ziel.

Over de auteur

Xander

Xander

Mijn naam is Xander van der Zijden en ik heb Lo Rig opgezet met het doel mensen te ondersteunen in hun proces en (spirituele) reis naar zelf-ontdekking. We leven in een fascinerende tijd op onze planeet waarbij er een enorm veranderingsproces bezig is. Steeds meer mensen worden bewuster van de betekenis van het leven. We komen steeds meer tot de ontdekking dat we veel meer zijn dan een machine die zich voortplant. Ons leven op onze relatief kleine aardbol zit vol uitdagingen binnen het grote universum.

We bevinden ons in een knotsgekke tijd waarin we via het internet met de hele wereld in verbinding staan. Er is een collectief ontwaken gaande, waarbij machten, wetten en geld een andere waarde krijgen. Het systeem dat deze zaken aanstuurt, is ook aan het veranderen.

Mijn doel is om mensen inzichten te geven en hen te begeleiden in het verkrijgen van antwoorden op hun eigen levensvragen. Door deze inzichten staan we meer in contact met onszelf en alles in en om ons heen. Het ego neemt af waardoor we vanuit de dienende sfeer keuzes maken en ons leven inrichten.

Mijn eigen leven is tot dusver een zeer boeiende reis geweest waarin ik ontzettend veel heb mogen leren. De laatste jaren heb ik heel veel tijd besteed aan het maken van innerlijke (trance) reizen. Dit heeft een explosie aan ontwikkelingen in mijn bewustzijn teweeg gebracht. Met als gevolg dat mijn gevoelsleven en uiteraard mijn praktische leven enorm is veranderd. Tevens ben ik veel beter in staat om in de tegenwoordige tijd (het NU) te leven en me geen zorgen te maken over mijn verleden of toekomst. Het leven komt zoals het komt en is één grote creatie van lessen en ontwikkelingen. Ik probeer zo min mogelijk in beperkingen te denken en heb als filosofie dat alles mogelijk is totdat het tegendeel is bewezen.

Ik ben niet verbonden aan een religie of godsdienst. Wel voel ik een sterke connectie met bepaalde oosterse vormen van religie die staan voor liefde, mededogen en respect. Hierin wordt onze eigen innerlijke waarheid gevormd door contact te zoeken met de God (ons bewustzijn) in ons. Respect hebben voor elkaar en van elkaars ervaring willen leren, is iets wat hard nodig is in onze samenleving.

Ik vind het een voorrecht om anderen te ondersteunen in het vinden van hun eigen waarheid en geniet iedere dag van de prachtige inzichten die het leven te bieden heeft.

Wellicht tot ziens,

Xander van der Zijden