Ayahuasca

Ayahuasca en de stem van de Ziel

ayahuasca en de stem van de ziel

Ayahuasca neemt je mee. Het neemt je mee op reis in jezelf. Hierdoor ben je in staat om contact te maken met de essentie vanuit jouw Zijn, jouw Ziel. Hoe geef je jouw leven betekenis en hoe leer je luisteren naar je innerlijke stem? Een stem die afkomstig is vanuit een diepere laag in je bewustzijn. Een stem die met woorden en liefde is gebracht vanuit jouw Ziel, zonder vervorming. Wanneer je contact mag maken met deze innerlijke stem, realiseer je je dat jouw leven en levenspad een betekenis heeft. Een betekenis die gevormd wordt door lessen die het leven met zich meebrengt. Deze lessen hebben we nodig om onze Ziel te voeden met ervaringen om zo te groeien in ons bewustzijn en te groeien als mens.

We hebben uiteindelijk allemaal de keuze om in het leven dat je nu leidt, te leren van deze lessen en ervaringen. De manier hoe je dat in dit leven doet, is aan jou. Je hebt altijd een wil en een vrije keus. De ervaringen die je vanuit je Ziel ontvangt in dit leven, zijn ontstaan door situaties waar een diepere betekenis achter zit.

Soms kun je in dit leven al bepaalde ervaringen transformeren. Ook kan het zijn dat hier meerdere levens voor nodig zijn, zodat de gehele Zielservaring wordt begrepen. Hoe meer je in staat bent om naar deze innerlijke stem, gegeven vanuit jouw Ziel, te luisteren, des te meer je in staat zult zijn om te leven zonder angst en beperkingen. Wanneer de angst regeert, word je beperkt in de toegang tot je Ziel. Realiseer je dat je een Ziel bent en een lichaam hebt. De verbinding met jouw Ziel gaat over jou en wie je daadwerkelijk bent vanuit jouw bron. Je kunt duidelijkheid krijgen over jouw bijdrage aan de wereld waarin je leeft en wat je vanuit jouw eigen lot mag creëren. Het leven dat je leidt, is geen toevalligheid.

De keuze voor jouw gezin van herkomst en overige familie en dierbare vrienden om je heen, is ook bewust geweest. Deze personen fungeren veelal als een spiegel voor je. Een spiegel van waaruit je de liefde voor jezelf mag vinden. Hierbij leer je om jezelf te accepteren en ontstaat er herkenning en erkenning van je emoties en imperfecties.

Met regelmaat worden we beïnvloed door onze gedachtewereld. Er kan een innerlijke dialoog ontstaan met onze positieve ‘gedachtenstem’ maar ook met onze Innerlijke Criticus. Deze dialogen kunnen ons voeden in positieve maar ook in negatieve zin. De Innerlijke Criticus bekritiseert ons waardoor we vaak te maken krijgen met gevoelens van angst en twijfel. De positieve gedachten zijn meestal een aanmoediging om de twijfel en angst weg te nemen. Uiteindelijk gaat het om het luisteren naar de stem die hier achter zit, de stem van de Ziel. Het accepteren van deze stem is het accepteren van jouw lot en de bestemming hiervan. Voordat je incarneerde in dit leven, heb je een afspraak met jezelf gemaakt over het te bewandelen levenspad en de hierbij behorende doelen. Wanneer je jouw levensdoel tijdens het bewandelen van jouw pad tegenkomt en herkent, ben je in staat om beter in jouw kracht te komen en keuzes te maken die passen bij het doel van jouw Ziel, jouw bron, jouw Zijn.

Ayahuasca leert je om contact te maken met je Ziel. Soms heb je tijd nodig om alle innerlijke dialogen en angsten los te laten om zo de stem van je Ziel te kunnen herkennen. Ayahuasca is een middel dat je de weg wijst en inzichten geeft. Je bepaalt zelf wat je met deze inzichten doet. Transformeren en het loslaten van angsten ontstaan altijd op het moment dat je er klaar voor bent. Wanneer je dingen gaat doen die je altijd spannend en eng hebt gevonden, groei je in je bewustzijn en ben je beter in staat om in contact te komen met je Ziel. Er komt ruimte en je krijgt een flinke dosis aan energie om vervolgstappen te kunnen maken.

De collectieve energie, die via het zonlicht momenteel onze kant op komt, wakkert bij velen iets aan. Steeds meer mensen zijn bezig met zingeving en hebben behoefte aan verandering. We worden flink wakkergeschut en de roep van de Ziel zal voor velen meer herkenning en uiteindelijk zingeving teweeg brengen. Oude patronen en systemen die je in de greep houden, vallen weg waardoor je klaar bent om de nieuwe JIJ te vormen zoals jij het wilt. Passie voor het leven gegeven door de stem van de Ziel.

Over de auteur

Xander

Xander

Mijn naam is Xander van der Zijden en ik heb Lo Rig opgezet met het doel mensen te ondersteunen in hun proces en (spirituele) reis naar zelf-ontdekking. We leven in een fascinerende tijd op onze planeet waarbij er een enorm veranderingsproces bezig is. Steeds meer mensen worden bewuster van de betekenis van het leven. We komen steeds meer tot de ontdekking dat we veel meer zijn dan een machine die zich voortplant. Ons leven op onze relatief kleine aardbol zit vol uitdagingen binnen het grote universum.

We bevinden ons in een knotsgekke tijd waarin we via het internet met de hele wereld in verbinding staan. Er is een collectief ontwaken gaande, waarbij machten, wetten en geld een andere waarde krijgen. Het systeem dat deze zaken aanstuurt, is ook aan het veranderen.

Mijn doel is om mensen inzichten te geven en hen te begeleiden in het verkrijgen van antwoorden op hun eigen levensvragen. Door deze inzichten staan we meer in contact met onszelf en alles in en om ons heen. Het ego neemt af waardoor we vanuit de dienende sfeer keuzes maken en ons leven inrichten.

Mijn eigen leven is tot dusver een zeer boeiende reis geweest waarin ik ontzettend veel heb mogen leren. De laatste jaren heb ik heel veel tijd besteed aan het maken van innerlijke (trance) reizen. Dit heeft een explosie aan ontwikkelingen in mijn bewustzijn teweeg gebracht. Met als gevolg dat mijn gevoelsleven en uiteraard mijn praktische leven enorm is veranderd. Tevens ben ik veel beter in staat om in de tegenwoordige tijd (het NU) te leven en me geen zorgen te maken over mijn verleden of toekomst. Het leven komt zoals het komt en is één grote creatie van lessen en ontwikkelingen. Ik probeer zo min mogelijk in beperkingen te denken en heb als filosofie dat alles mogelijk is totdat het tegendeel is bewezen.

Ik ben niet verbonden aan een religie of godsdienst. Wel voel ik een sterke connectie met bepaalde oosterse vormen van religie die staan voor liefde, mededogen en respect. Hierin wordt onze eigen innerlijke waarheid gevormd door contact te zoeken met de God (ons bewustzijn) in ons. Respect hebben voor elkaar en van elkaars ervaring willen leren, is iets wat hard nodig is in onze samenleving.

Ik vind het een voorrecht om anderen te ondersteunen in het vinden van hun eigen waarheid en geniet iedere dag van de prachtige inzichten die het leven te bieden heeft.

Wellicht tot ziens,

Xander van der Zijden